Languages
Search

 

C.B. Mifas Esplais

Tue, 01/04/2008 - 12:00

El Club de Bàsquet MIFAS va néixer l’any 1981 com una branca més de les activitats que promovia l’Associació MIFAS per aconseguir una millora de la qualitat de vida dels socis a tots els nivells possibles. Com passa en altres casos, la pràctica del bàsquet era en aquell moment una excusa per trobar-se una colla d’amics i passar bones estones.

Molts dels components dels primers equips havien practicat ja algun esport de manera que coneixien molt bé el seu valor terapèutic, i d’altra banda eren conscients que la seva pràctica afavoreix la incorporació del disminuït físic en la comunitat social. Per això l’objectiu immediat d’aquell nucli inicial de jugadors de bàsquet en cadira de rodes va consistir sobretot a donar-se a conèixer, organitzant un seguit de partits d’exhibició per les contrades gironines.

El novembre del mateix any es va legalitzar el Club Bàsquet MIFAS amb una junta directiva pròpia i l’equip va participar per primera vegada en la Lliga Catalana de bàsquet en cadira de rodes, organitzada per la Generalitat, i el desembre en el Torneig de Nadal de Barcelona, a més dels partits d’exhibició.

El 1983, l’equip entra a la Lliga estatal de segona divisió i amb els anys competeix en diverses categories.

L’any 1997 el Club MIFAS passa a dir-se CB MIFAS-Esplais i el 2001 aconsegueix per primera vegada a la seva història pujar a la primera divisió estatal, categoria en la que, actualment, continua jugant.

Des de llavors i fins el 2009, ha plogut molt però l’equip de bàsquet ha seguit jugant i en definitiva, lluitant per fer que la nostra societat sigui una mica més justa envers tots els que la integrem.

 

CALENDARIS DELS PARTITS

Calendari Lliga Catalana 2009-2010

Calendari Lliga Nacional 2010-2011